Rejser til Toscana

Rejser til Toscana

vinmarker Toscana
Toscana

Toscana er berømt som fødestedet for den italienske renæssance, og er et sandt overflødighedshorn af kunst og kultur. Men ikke nok med det:  fra nord til syd skal  Toscana fremhæves som et fantastisk område, med en masse steder der er værd at besøge. Kultur, kunst og traditioner kombineret med bløde bakker, vinmarker og charmerende landsbyer gør Toscana til en uforglemmelig oplevelse.

Det er praktisk taget umuligt at lave en kort liste over ”must sees” i Toscana. I stedet er her en oversigt over byer og områder, som du bare ikke må gå glip af på en rejse til Toscana.

 

Firenze:

Firenze, med sin enorme kulturelle og kunstneriske arv, er almindeligt anerkendt som en af de smukkeste byer i verden. Omgivet af vidunderlige bakker og bygget omkring Arn-floden, er Firenze  et betagende indblik i en verden af kunst, kultur og fremragende mad. Byen er kendt som renæssancens vugge, og det understreges til fulde af byens ufattelige kunstneriske og kulturelle rigdomme.

Byens bankende hjerte er  Piazza della Signoria, flankeret af Palazzo Vecchio som er byens gamle centrum af magt, Gallery of Uffizi, et af de mest kendte og besøgte museer i verden, og Loggia dei Lanzi, med sine hvide skulpturer . Bare et par skridt længere fremme kommer vi til den majestætiske Piazza Duomo, med den imponerende domkirke Santa Maria, Giottos Klokketårn og Saint Johns døbefont.

Nævnes bør også den maleriske Ponte Vecchio, den eneste bro i byen der ikke blev ødelagt af tyskerne under anden verdenskrig og et af byens vartegn.

 

Siena:

Det historiske centrum af Siena er på UNESCOs Verdensarvsliste. Du kan indånde charmen fra  denne middelalderlige bjergby, besøge fæstninger af Medici familien, og spadsere i den populære vifteformede  Piazza del Campo, hvor det populære hestevæddeløb (Il Palio) afholdes om sommeren. Man bør heller ikke snyde sig selv for byens smukke gotiske bygninger såsom katedralen og Palazzo Pubblico, samt talrige smukke kirker. Desuden er Siena omgivet af blomstrende grønne landskaber, middelalderlige gamle slotte, borge og gårde.

 

Chianti:

Chianti er vin regionen i Toscana. Den strækker sig over provinserne Firenze og Siena, den dækker hele området mellem de to byer, og strækker sig mod øst mod Valdarno og mod vest til Val d'Elsa. Chianti tilbyder et unikt landskab, med grønne, bløde bakker dækket med brede områder af vinmarker og olivenlunde. Mange af de vingårde er åbne for rundvisninger og vinsmagninger: en uvurderlig skat for dem, der er interesseret i at udforske den vin-gastronomiske kultur i Toscana.

 

Lucca:

Lucca er blandt de bedst kendte af Italiens historiske byer, med dens torve, monumenter og uforglemmelige arkitektoniske arv. De vigtigste gader i byens centrum, Via Fillungo og Via San Paolino, vrimler med butikker og butikker, gallerier og små intime restauranter for enhver smag. Den storslåede Piazza dell'Anfiteatro blev bygget på ruinerne af et romersk amfiteater, og er en af Luccas smukkeste pladser. Dette er mødestedet når man skal opleve det ugentlige udendørs marked, nyde en stærk espresso eller fordrive tiden med shopping på byens største shoppinggade (Via Fillungu).

 

San Gimignano:

 

Beliggende halvvejs mellem Firenze og Siena, finder man San Gimignano. Byen kaldes også "byen med de smukke tårne", og dens 14 middelalderlige tårne skaber en helt fantastisk skyline som du ikke kan må glip af at opleve. San Gimignanos historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste, og must-sees under dit besøg i denne lille landsby er absolut Duomo, Palazzo Comunale, Pinacoteca museum, Torre Grossa og ruinerne af Montestaffoli fæstningen. San Gimignano er også kendt for den fremragende kvalitet af deres lokale hvidvin: Den Vernaccia di San Gimignano.

 

Det hele på een gang?. Eller i hvert fald på een rejse?. Hvis du er lige så betaget af disse områder som jeg - eller overvejer din første tur til Toscana - så har jeg fundet en rejse som giver dig mulighed for præcis disse skønne destinationer: Hjerting Rejser arrangerer kulturrejser Toscana   De har sammensat en rejse som de kalder Toscanas Bedste, som faktisk giver dig 8 dage til samtlige ovenstående destinationer!.

 

 

Write a comment

Comments: 0